KUNSTJan Rothuizen / De Appel 

Aan de Prins Hendrikkade 142 in Amsterdam was tussen maart 1968 en september 1969 Fantasio te vinden. Van ver over de grenzen trokken jongeren naar Amsterdam om zich hier onder te dompelen in het bijzondere maatschappelijke experiment. In Fantasio kon drugs worden gebruikt nog voordat de eerste coffeeshop de deuren opende. En er werd geëxperimenteerd met muziek, performances en seks. Voor en met beeldend kunstenaar Jan Rothuizen verzamelde ik in 2013 herinneringen, verhalen en archiefmateriaal over deze periode. Hij maakte hiermee een negen meter hoge wandtekening in de hal van De Appel Arts Center, dat destijds in het pand was gevestigd.

Jan Rothuizen / Provincie Utrecht
In 2013 maakte Jan Rothuizen 22 tekeningen voor het nieuwe Utrechtse provinciehuis. Ik adviseerde bij de onderwerpskeuze en verzamelde (achtergrond)informatie.

Gert Jan Kocken / Provincie Overijssel
In 2011 besloot de Provincie Overijssel het 18e-eeuwse monument voor de patriot Joan Derk van der Capellen tot den Pol (1741-1784), dat ooit in Zwolle geplaatst had moeten worden maar Italië nooit verliet, alsnog naar Nederland te halen. Beeldend Kunstenaar Gert Jan Kocken maakte een serie van 11 werken rond de Patriottenvoorman die in 2013 te zien was in Museum de Fundatie, lokatie Het Nijenhuis. Ik gaf inhoudelijk advies, deed onderzoek, schreef teksten en hertaalde archiefstukken.